Jeg har flyttet!

Jeg har flyttet fra blogspot til wordpress for å få litt mer valgfrihet. Du finner meg nå på http://junepune.com
Velkommen!

søndag 23. september 2007

Fordeler ved bæring av babyer


1) Bæring rett etter fødsel fremmer igangsettingen av melkeproduksjonen til mor. Ammehormonet oxytocin frigjøres ved mye kroppskontakt mellom mor og barn, så derfor fremmer bæring amming

2) Rett bæring gir ingen stor belastning på verken bærer eller babys kropp. Dette gjør at babyer med et sterkt behov for mye kroppskontakt kan få dette, samtidig som foreldrene får armene fri til å gjøre andre ting, som å lage mat, ta seg av eldre søsken, gjøre husarbeid, gå tur o.s.v.

3) Nyfødte får en mykere overgang fra livet inni magen til livet utenfor om de blir båret mye i begynnelsen. De vil få høre den velkjente lyden av et hjerte som slår, stemmen til mammaen, lukten av mammaen, – alt som er trygt og velkjent fra livet inni magen.

4) Bæring fremmer også tilknytningen mellom pappaen og babyen. Pappaer kan ikke amme, men de kan gjøre alt annet! Bæring er da en fin måte for babyen å bli kjent med pappens lyder og lukter på, og pappaen blir også lettere kjent med babyens signaler.

5) Babyer som bæres mye gråter mindre. Forskning viser at babyer som blir båret ofte gråter gjennomsnittlig 43 % mindre totalt, og 54 % mindre ved leggetid. I kulturer hvor babyer blir båret mer eller mindre kontinuerlig gråtes det mye mindre enn i ikke-bærende kulturer.

6) Å bli båret er flott for babyens mentale utvikling. Barn bruker mer tid i en "stille, men observerende fase" mens det blir båret, og dette er den ideelle fasen for å lære. Sansene blir stimulert, men babyen kan allikevel stenge ut alt sånn at h*n ikke blir overstimulert. Hver gang du gjør forandring i barnets omgivelser, gir du det mulighet til å se på nye ting. All denne ekstra stimuli er positiv for hjernens utvikling og vil vekke nysgjerrighet og oppmerksomhet.


Er du interessert i å lese mer? Ta en tur innom en av disse nettsidene:

www.tettinntil.no
www.solveig-spedbarn.com
www.storchenwiege.com/babycarrierresearch.htm - på denne siden vil du kunne se tegninger og forklaringer på hvorfor bæring med riktig redskap på riktig måte ikke belaster baby eller bærer. Hørt om Kengurumetoden? Det er den måten vi bærer på.
www.ringblomst.no
www.thebabywearer.com/lists/BWInfo.htm

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen ♡ Jeg setter stor pris på hver eneste en av dem.

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails