Til Kevin og Lucas sin barnedåp i går søndag.
Denne kaka er opprinnelig superenkel å lage, men det tok meg alikevel fire (4!!) forsøk å få den fin.
Første forsøk klarte jeg å lage eggedosis i stefor marengs.
Forsøk nr 2 endte i en marengs som ikke ble stiv nok.
Tredje forsøk gikk bra, helt til kaka kom ut av ovnen og ble satt til kjøling på rist. Dro på butikken for å kjøpe vaniljekrem og fløte og når jeg kom hjem var kaka 2 cm tykk!! Helt flat jo.
Så da var det bare å begynne på nytt igjen.
Og her er resultatet:
Og her er oppskriften på den kaka som ble vellykket:
✿
6 eggehviter
3 dl sukker
Noen dråper sitronsaft
3 dl sukker
Noen dråper sitronsaft
✿
1 pakke Vaniljekrem (ferdig)
3,33 dl kremfløte
2 ss sukker
3,33 dl kremfløte
2 ss sukker
✿
- Romtemperer eggene
- Sett ovn på 125 grader
- Knekke eggene i en bolle, tilsett noen dråper sitronsaft. Pisk eggehvitene til hardt skum
- Tilsett sukker. 1 dl av gangen. Fortsett å piske til en veldig fast masse
- Legg bakepapir på en stekeplate.
- Fyll marengsmassen i en krempose (evt. en plastpose) og lag en rund bunn. Start innerst i sirkelen og sprøyt utover til ønsket størrelse. Lag marengstopper rundt hele bunnen.
- Stekes midt i stekeovn på 125 grader i 2 1/2 til 3 timer. Kaken skal bli skikkelig sprø og svakt brunlig.
- Avkjøl, og stryk vaniljekrem ut over bunnen
- Pisk kremfløte med sukker, og legg over igjen
Punkt 8 og 9 slo jeg sammen til ett, pisket kremfløte først, blandet i vaniljekremen og bringebær som var tint. Så hadde jeg på biter av melon, appelsin og kiwi oppå kaka igjen til pynt.
✿
denna oppskrifta he du ikkje fått me me, enklare mi oppskrift ja.. ;))
SvarSlett